Livet är en räkmacka

juli 26 Kommentarer inaktiverade för Livet är en räkmacka Category: Dialys

Dialyspatienter ska äta bra, proteinrik kost

Här på dialysen i Ljungby får man varje förmiddag vid 10 kaffe eller annan dryck och en macka. Man får även näringsdryck om man vill. Mackorna man har att välja på är köttbullar, leverpastej, skinka och räkor. Man kan välja mellan grovt och ljust bröd. Efter att ha testat dom olika har jag kommit fram till att räkmackor är jättegott. Man slipper tänka på att äta så mycket frukost utan man kan lita på att få något till livs under dialysen. När jag kommer hem igen ska jag börja ta med mig räkmackor till sjukhuset och jag tänker verkligen aldrig mer äta den där fruktansvärda dialyslunchen som man får där.

Efter dialysen får man gå ner till matsalen (restaurangen) och äta gratis lunch där man får välja på alla rätter som finns på menyn. Och i Ljungby lagar dom god mat. Det vet jag sedan tidigare vistelser här. Enda sjukhuset som jag har varit på med god mat. Faktiskt.

Tack Ljungby!

Share

Comments are closed.