Jag vågade!

augusti 20 Kommentarer inaktiverade för Jag vågade! Category: Dialys

Första gången jag stack mig själv.

Premiär för mig att sticka mig själv. Ja, jag vet förstås att jag har mycket större nålar i armarna som jag snart ska försöka sätta själv (dialysnålarna alltså) men det var en ganska hög tröskel även att sticka en tunn nål genom skinnet på magen. Medicinen som skulle in var typ epo – samma som i dopingen – och det var inte alls mycket. Jag satt säkert 10 minuter och tog sats, ungefär som när man ska doppa sig i en kall sjö. Min snälla sköterska Marie peppade mig men hade ändå som vanligt hur mycket tålamod som helst. Jag liksom snuddade nålen vid skinnet för att testa hur det kändes och det stacks som bara den. Till slut bestämde jag mig och det stack till precis som när jag testsnuddade huden men efter den lilla sticksmärtan kändes det otroligt nog inte alls. Alla mina testsnuddningar var definitivt värre än det riktiga sticket. Nu vet jag att jag kan och törs.

Onwards and upwards som jag brukar säga när jag vill reta min chef lite grand. På skoj, alltså.

Foto: Sarah G

Share

Comments are closed.