Världens tjockaste hackspett

mars 31 Kommentarer inaktiverade för Världens tjockaste hackspett Category: Här är mitt liv!

Tog redan i helgen en massa bilder från torpet men kunde inte klura ut hur man lägger in ett galleri i detta temat…

Här är i alla fall en bild på vår hushackspett, oftast kallad ”Världens tjockaste hackspett”. Han ägnar hela vintern åt att hämta solrosfrön i fågelmataren och sedan sätta sig på äppelträdets stam och knäcka fröet innan han flyger ner till fågelmataren igen och upprepar ritualen. När våren närmar sig är han så tjock att han liksom vaggar fram i luften när han någon gång ger sig ut på en längre runda. I helgen tyckte jag mig skymta en fru hackspett i körsbärsträdet och med lite tur kanske vi får små spettungar till sommaren.

Vaknade på torpet idag med snö överallt. Varför är jag inte förvånad?
Vaknade på torpet i måndags med snö överallt. Som tur är smälter den undan fort på förmiddagen när solen värmer upp marken.

Vaknade på torpet i natt och hade ingen aning om var jag var och blev så glad när jag såg att jag var i stugan. Blev mindre glad när väckarklockan ringde innan sex…

Rapport från bygget: Bygglovet är nu klart och byggsamråd avverkat. Planerad byggstart i slutet på nästa vecka. Blir en bra födelsedagspresent till mig 🙂

Till helgen ska jag antingen åka till Lund med Sally och besöka Universitetets öppna hus. Eller ska jag vara gympaledare för Kalmarflickorna (-tanterna). Eller bara vara hemma och plantera om fröplantor och sy.

Om du vill kommentera ska du skicka ett e-postmeddelande till mig eftersom jag har tvingats stänga av kommentarsfunktionen. Maila till anneli[snabel-a]anneli.cc

Share

Comments are closed.