Första höstmånaden på torpet

september 09 Kommentarer inaktiverade för Första höstmånaden på torpet Category: Dialys, Här är mitt liv!, Sett och hört!

Tack kära läsare för att ni har hört av er och undrat om jag inte snart ska komma igång med bloggandet igen. Nu är det snart. Har varit och hämtat reparerad/utbytt dator idag och den har så bra airportmottagare (?) så den känner av vårt trådlösa supernät här på torpet trots att jag befinner mig i tvättstugan. Kanske måste jag förtydliga varför det är så speciellt med internet i tvättstugan, det har väl varenda en? Jo, här på torpet ligger tvättstugan tillsammans med bastu, dusch och toa i ett eget litet mysigt hus. Det kanske inte känns så mysigt precis under de tre timmarna och 45 minuterna det tar att göra dialys. Men det smäller högre än att sitta på sjukhuset motsvarande tid. Och när man har spillt blod över alla sina kläder och hela omgivningen så är man glad och nöjd över att ha tillgång till tvättmaskin så nära. Fast man bör också tänka på att allt detta hade varit totalt meningslösa grejer, om man inte hade haft vattenbrunn, vattenpump, varmvattenberedare och avlopp. Det blir gärna så att den minsta lilla idé leder till större och större konsekvenser (kostnader).

Jag, dialysmaskin och mariekex

Ser väl kul ut? Kom hit och gör mig sällskap vettja. Har 1 timme och 46 minuter kvar.

Här är en bild från min dialysavdelning. Undertecknad syns tillsammans med dialysmaskinen Pollyanna från NXStage och mitt viktigaste överlevnadsknep. Mariekex. Egentligen är skorpor det klassiska dialysfikat (utom i Ljungby där man får räkmacka) men Mariekex passar ju så bra på sommaren.

Idag hade vi våffelfika till eftermiddagskaffet för mina snickare. Det var sista dagen för Marcus och Marcus som har varit här sedan två veckor innan midsommar. Det kommer att bli tomt utan dom och väldigt tyst när inte P3 dundrar i bergsprängaren hela dagen.Men gammelsnickarna är också kompetenta och jag tror att huset faktiskt kommer att bli klart i tid. Nu börjar jag planera för inflyttningsfesten. Den måste bara bli väldigt lyckad för det är väl min chans att skaffa nya vänner här på främmande mark.

Interiörbild från N-huset på Linnéuniversitetet. Bilden visar trappor och väggar klädda i björkplywood.  

Interiör från N-huset

Nästa vecka börjar dom nog att sätta upp innerväggarnas och innertakens beklädnader och i det ”höga huset” har jag låtit mig inspireras av min fantasi och av intryck från N-huset på Linnéuniversitetet. Passande nog var jag där idag och kunde ta ett par bilder varav jag visar en härintill. Stötte på ett antal studenter som skulle hämta ut sina studentkonton eller lära sig logga in på Moodle. Andra gick med sökande blick och karta i handen för att hitta till föreläsningssalen. Flashback från ett tidigare liv.

Självporträtt på bloggaren och äldsta dottern, tyvärr alldeles suddigt men så blir det när man fotar sig själv....

Erika och jag på söndagsbrunch på Stadshotellet i Växjö.

Pratade precis med min glada dotter som trots att hon är bara 5 mil härifrån är alldeles för långt borta. Och känslan förvärras av att lilla glada dottern är hela 20 mil bort. Saknar båda 1000 ljusår! Bilden är från i söndags och är konstnärligt oskarp.

Om jag slutligen får ge ett musiktips passande till denna kvällen så blir det:

Starry, starry night (Vincent) med Kellsey Metzger. Det finns fler inspelningar men jag gillar hennes röst och gitarrspel. Köp!
Uppdatering: Drog igång Spotify (musiktjänst – inte kanin) och kan konstatera att ingen annan inspelning får godkänt.

Godnatt från tvättstugan och torpet.

 

 

 

Share

Comments are closed.