Sista vintermånaden på torpet

februari 26 Kommentarer inaktiverade för Sista vintermånaden på torpet Category: Här är mitt liv!

Äntligen närmar vi oss slutet på vintern. Så här underbart väder skulle det kunna vara året runt för min del. Solen bara vräker ner på torpet och nästan all snö är borta. Det är en helt ny känsla för mig att sitta här i nya huset och se stora stugan på andra sidan trädgården. Stugan ser så varm och solig och hemtrevlig ut. Och det är väldigt hemtrevligt här inne också.

Februari har varit kall och snöig. Hela dagarna är småfåglarna här. Domherrar, talgoxar och blåmesar. Dom gillar solrosfrön och hampfrön. Varje kväll kommer en jättestor hare och två små vildkaniner så dem matar jag med havre, solrosfrön och fårpellets. Haren har gjort en stig över den blivande gräsmattan bakom huset så där är det nog ingen idé att plantera något som han tycker är mums.

Var och handlade på ICA i Ryssby för en stund sedan. Fördelar med att ha en lanthandel:
Man kan parkera tre meter från ingången.
Man behöver inte ha med sig en femma till kundvagnen.
Allt man behöver handla finns på hyllorna i butikens fyra gångar.
Man behöver inte visa legitimation när man hämtar sin medicin (apoteksombud).
Kunderna kan lämna cyklarna olåsta utanför butiken.
På andra sidan gatan betar hästar på en äng och bredvid ängen finns byns restaurang och hotell.

När jag sitter här och njuter i solen är jag så lycklig att jag verkligen äntligen bor här och aldrig behöver åka härifrån. Jobben på gården kan aldrig ta slut och det är lätt att sitta i fotöljen och planera allt som ska fixas och förbättras. Men jag kan bara göra så mycket som kroppen och hälsan tillåter och gör man bara något så är det bättre än att inte göra något alls. Plockar man upp en sten från vägen och hystar iväg den så kan man vara säker på att just den stenen inte kryper upp på vägen något mera. Nu pratar jag inte om stenar som en metafor för livets motgångar utan om stenar som just stora saker som kryper upp på grusvägarna och åkrarna efter vintern.

Återkommer med bilder endera dagen.

Share

Comments are closed.