September på torpet

september 13 Kommentarer inaktiverade för September på torpet Category: Här är mitt liv!

Åh, underbara september. Om jag inte redan var ”ledig” skulle jag välja september som semestermånad. Lagom varmt. Jättesoligt. Svala, sköna nätter. Tyst och skönt i naturen. Goda saker att skörda och köpa. Man får fortfarande klippa gräs. Det regnar ibland så man slipper vattna. Kalla kvällar får man äntligen elda igen.

Var ute på kattpromenad häromkvällen och för första gången i höst kände jag rökdoft nere från byn. Det var klartecknet för mig att också sätta igång kaminen. Igår hade jag hundbesök av världens största jakthund som galopperade runt här snabbare än någon av våra hästar någonsin har gjort. Storleken var ungefär som Baskervilles hund. Som tur var hade den radiosändare på sig så jag kunde lita på att husse eller matte skulle hitta sin hund till slut. Eller hunden skulle hitta sin ägare, kanske. Molly fick en chock och såg sig om över axeln resten av dagen för att kontrollera om någon best höll på att attackera.

Just nu sitter jag här i stora rummet eftersom jag fick gå en runda och kolla genom alla fönster samt gå ut på trappstenen och spana. Anledningen var att jag hörde en bil tuta. Är man lantis om den största händelsen på dagen är att en bil tutar. Förresten, en sak till har hänt. Det flög ett JAS-plan över oss för ett par timmar sedan.

I morgon ska vi på utflykt till Skene och hälsa på min riktiga morbror Evert och Marianne. Effe är uppvuxen här i byn och här på torpet och efter ett helt yrkesliv som polis i Göteborg har har han många berättelser och minnen både från Västkusten men framför allt här från byn.

I lördags hade vi en festlig middag för släkten. Det var jag, pappa, bror, svägerska, dotter och dotterns pojkvän. Jag hade, utan att skryta det minsta, lagat en fantastiskt god huvudrätt. Den var så god att man blev svimfärdig. Just på grund av detta tyckte jag kanske inte att för- och efterrätt var så superbra, men fullt ätliga. Det känns ändå festligt att plocka fram linneduk och finporslin. Och jag har faktiskt varit lite köksinspirerad på sista tiden och bakat allt mitt bröd själv. Just nu är det tekakor med kanel och russin som gäller. Man kan ju tröttna på köpebröd…

Russinbullar

Mina russinbullar

Och lingon har Nenne och jag plockat. Alltså, till och med jag rafsade ihop en plockare eller två fylld med bär. Det var så fina lingontuvor i vår skog så man skulle kunna haft dom som julpynt. Och lingonen var stora som vindruvor. Ungefär. Nu finns det lingon till vinterns sylt i säkert förvar i frysen.

Och medan jag sitter här kör skolbussen förbi. Något sen idag. Brukar komma 16:16 men idag 16:26. Skönt att man har koll.

Tack för alla välvilliga kommentarer som nådde bloggen efter förra inlägget (ao11be). Det värmer hjärteroten att veta att vänner man haft i snart 20 år fortfarande finns och på något sätt ger det en trygghet. Det uppskattar jag enormt mycket.

Så – som vanligt – lämna gärna en hälsning eller en kommentar. Du vet hur du ska göra för att nå mig. Stor kram från Anneli

PS: Måste bara tillägga att jag precis kollade på google efter mina russinbullar. Och hittade inte dom. Så då googlade jag på mig själv. Och hittade nästan inga länkar till mig och bloggen. Så jag hann bli lite ledsen innan jag upptäckte att jag hade stavat fel på mitt eget namn! Haha!

Share

Comments are closed.