Sista söta september

september 30 Kommentarer inaktiverade för Sista söta september Category: Här är mitt liv!

Åh, nej. September går mot sitt slut och i morgon är det oktober. Trots att de senaste två veckorna mest bjudit på regn så har det ändå varit underbara solstunder däremellan. Idag var en sådan dag då allting var vackert och färgstarkt ända fram till skymningen då det passande nog byttes mot mörkt, disigt och duggregn.

Stenmur hos mig

Utflykt idag. Först i Alvesta på lunch på Golfrestaurangen därefter Antik&loppis i Moheda och sedan på Broaskogs Café och sist i Vångsnäs. Sällskapet var pappa, Erika och Mattias. När jag kom hem upptäckte jag att kattluckan inte funkade i stallet. Vet inte hur jag ska laga den men Molly verkade inte särskilt glad över att ha varit instängd hela dagen.

Bäst med septemberslutet:

  • Röda, gula och gröna löv. Särskilt lönnar. Jag är en lönnälskare.
  • Sista blommorna kämpar sig fram. Här finns underbara rosor, Astrid Lindgren. Det kommer sent om sider också solrosor. Ska de hinna slå ut före frosten?
  • Stärnorna och månen. Det var fullmåne i förrgår och jag har så fin utsiktspunkt inne från glasrummet och kan följa månens stilla ban från tevefotöljen.
  • Äpplen. I affären finns varje vecka någon ny äppelsort. Tyvärr har butikerna fortfarande flest och mest av importäpplen, t ex Granny Smith från Argentina, men några lådor svenska brukar man kunna hitta. Favoriter för mig är just nu Gravensteiner, tätt följt av Discovery. Snart kan jag också skörda äpplen från min egna fruktträdgård. Alltså om några år!

Bäst med att oktober börjar: Slut på ”September is shark month” på teve. För mycket hajprogram på sista tiden.

Share

Comments are closed.